Catalogul de Real Estate Romania Sotheby’s International Realty 2024 – selecție exclusivă de proprietăți

Romania Sotheby’s International Realty lansează Catalogul de Real Estate 2024, marcând astfel 10 ani de excelență pe piața imobilelor istorice și de lux din România. Catalogul prezintă o selecție exclusivă de proprietăți de excepție, inclusiv reședințe istorice și bijuterii imobiliare unice, ce reflectă autenticitatea și frumusețea patrimoniului românesc. Evenimentul subliniază angajamentul continuu al brandului față de promovarea proprietăților de lux care definesc exclusivitatea pieței.

„În cei 10 ani sărbătoriți pe această piață dinamică, am avut privilegiul de a gestiona tranzacții pentru unele dintre cele mai remarcabile proprietăți din România: Crama Rotenberg, Vilele Carola și Take Ionescu din Sinaia, Cula Greceanu (cunoscută drept cea mai veche culă din România), Castelul de la Zlatna și Castelul Pogany, Conacul Golescu-Gussi sau contemporanele Carpathian Estate și La GLOIRE Varșoviei. Catalogul 2024 simbolizează nu doar o colecție de case, ci un testament al excelenței și rafinamentului. De la reședințe aristocratice cu poveste, la vile moderne și apartamente sofisticate, Romania Sotheby’s International Realty a redefinit standardele în domeniul imobiliar, atrăgând o clientelă sofisticată și oferind servicii de clasă mondială. De asemenea, pe parcursul acestor 10 ani, compania și-a înființat și dezvoltat și departmentele de retail, terenuri și birouri, iar acoperirea națională a devenit mai bună având colegi în Cluj-Napoca, Timișoara și Viscri. Totodată, s-a dezvoltat colaborarea cu alte birouri Sotheby’s International Realty din alte țări, biroul nostru introducând atât cumpărători pentru proprietăți din diverse părți ale lumii, cât și proprietari români cu active imobiliare în alte piețe. La rândul nostru, ne-am bucurat de faptul că afilierea a generat clienți internaționali relevanți pentru piața românească. – Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty

O noutate pe piața imobiliarelor, în acest an, este reprezentată de un ansamblu de trei case săsești din secolul al XVIII-lea, situat la poalele Cetății Râșnov. Restaurate meticulos și transformate în unități de cazare de lux, aceste proprietăți se reunesc sub denumirea de Patrimoniu de lux în Ținutul Legendelor, oferind un mix unic de istorie și rafinament în inima Transilvaniei. Prețul este disponibil exclusiv la cerere.

Nu lipsesc proprietățile de legendă, precum Casa cu Ax de Fier din Timișoara, monument istoric de clasă B, scos la vânzare pentru 5.000.000 de EURO. Legenda spune că, în construcția clădirii, a fost integrat un ax de fier al carului de luptă al lui Eugeniu de Savoia, unul dintre cei mai cunoscuți și de succes feldmareșali ai Sfântului Imperiu Roman, cel care a recucerit Timișoara, în 1716, de la otomani. În realitate, se pare că axul a aparținut mai degrabă unui afet de artilerie grea. Inserarea sa în colțul construcției are însemnătate nu doar în plan simbolic, clădirea fiind una din cele mai cunoscute în oraș, iar restaurarea ei a fost salutată cu entuziasm de locuitori.

Tot în Timișoara, pentru 2.580.000 de EURO, este scos la vânzare și Palatul Marschall, construit între 1903 și 1904. În momentul de față, după un proces de reabilitare început în 2017 și finalizat în vara acestui an, Palatul este una dintre cele mai frumos restaurate clădiri istorice ale orașului.

Pentru suma de 4.350.000 de EURO, sunt scoase la vânzare și două păduri impresionante situate la doar 45 km una de cealaltă, totalizând 724 hectare, compuse în proporție de 70% din foioase și stejar. Prima pădure, cu o suprafață compactă de 484 hectare, oferă un habitat vast și divers, iar cea de-a doua pădure, cu 240 hectare, completează perfect acest peisaj.

Conacul Radu Iliescu, unul din cele doar câteva conace complet renovate din apropierea Bucureștiului, clasat ca monument istoric și de arhitectură de importanță locală, este scos la vânzare pentru suma de 295.000 de EURO.

„Zonele turistice din România care includ proprietăți tradiționale și autentice joacă un rol crucial în atragerea clienților. Ansamblul de case din Breb, Maramureș și cel de lângă Viscri sunt exemple elocvente, unde tradițiile și meșteșugurile românești sunt păstrate într-o formă autentică. Echipa noastră continuă să se dedice descoperirii și promovării proprietăților deosebite care întruchipează spiritul și frumusețea unică a României.” spune Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.

Recent intrat pe piața imobiliară în acest an este și conacul filozofului Constantin Rădulescu-Motru, pentru suma de 120.000 de EURO. A aparținut lui Constantin Rădulescu-Motru (1868–1957), filosof, psiholog, pedagog și om politic român, personalitate importantă a culturii și gândirii românești din prima parte a secolului al XX-lea. Cu un doctorat în Filosofie în 1893, profesorul a predat și a contribuit la fondarea psihologiei moderne în România. Conacul este situat în comuna Butoiești din județul Mehedinți. Pe lângă valoarea sa istorică, conacul se mândrește cu un teren generos, ce se întinde pe 2.26 hectare, iar un element distinctiv al proprietății este bazinul cu apă, care adaugă un plus de farmec și serenitate întregului ansamblu.

Catalogul oferă, în continuare, o selecție de proprietăți deosebite precum Castelul Konopi (693.000 de EURO) din județul Arad, al cărui domeniu istoric a făcut parte, în trecut, din domeniul feudal din Șoimuș, ce i-a aparținut lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei în 1441. Cula Voiculescu, o rară locuință fortificată din secolul al XVIII-lea, apare pe piață oferind o oportunitate unică pentru iubitorii de istorie și arhitectură tradițională. Cu doar 25-30 de cule rămase în România, aflate pe Lista Monumentelor Istorice, această proprietate este un exemplu rar de construcție boierească din Oltenia, menită să protejeze în trecut averea de atacuri. Prețul este disponibil exclusiv la cerere, iar unicitatea culelor, a căror construcție a încetat după 1821, le face deosebit de valoroase.

Parte dintr-o rețea globală ce cuprinde peste 1.000 de birouri în 81 de țări, Sotheby’s International Realty continuă să fie un nume de referință în domeniul imobiliar de lux. În România, filiala oferă clienților acces la expertiza globală, la tehnologii inovatoare și la un portofoliu vast de proprietăți de prestigiu. Noul catalog este acum disponibil pentru a fi răsfoit și online.

Romania Sotheby’s International Realty este singura companie de consultanță imobiliară din România specializată în promovarea și tranzacționarea proprietăților istorice și artistice, parte a patrimoniului identitar românesc: palate, castele, conace și vile vechi de secole. Compania are o abordare 360 în tranzacționarea proprietăților, oferind servicii de evaluare, documentare, consultanță, promovare și beneficiind de know-how în resurse de finanțare, cadru legislativ, restaurare.

Romania Sotheby’s International Realty operează atât la nivel național, având sediul central la București și o rețea de colaboratori în toată țară, cât și la nivel internațional, ca parte a rețelei Sotheby’s International Realty.

Sotheby’s International Realty a fost fondată în anul 1976 ca divizie imobiliară destinată clienților reputatei casei de licitații Sotheby’s. Astăzi, amprenta globală a companiei s-a extins la aproape 1.000 birouri situate în 81 de țări și teritorii din întreaga lume, din care 45 de birouri deținute direct de companie și amplasate în mari orașe și stațiuni. În februarie 2004, Realogy a intrat într-o alianță strategică pe termen lung cu Sotheby’s, operatorul casei de licitații. Acordul a prevăzut licențierea numelui Sotheby’s International Realty și dezvoltarea unui sistem de franciză, format dintr-o rețea de afiliați, în care fiecare birou este deținut și operat independent. Sotheby’s International Realty își sprijină afiliații și agenții cu un vast portofoliu de resurse operaționale, marketing, recrutare, educație și dezvoltare a afacerilor. De asemenea, companiile afiliate beneficiază de asocierea cu venerabila casă de licitații Sotheby’s, înființată în 1744.