HMD va lansa telefonul Barbie Flip, dispozitiv cu clapetă, fără internet, în stil vintage

Human Mobile Devices, cel mai mare și cel mai important producător de smartphone-uri din Europa, se asociază cu Mattel, una dintre cele mai importante companii globale de jucării și deținătoarea unuia dintre cele mai puternice portofolii de francize de divertisment pentru copii și familii din lume, pentru a crea telefonul Barbie Flip Phone, care va sosi în vara anului 2024.

Brand-ul Barbie este emblematic în materie de design, de la dungile în formă de „V” de pe rochia primei păpuși Barbie, lansată în 1959, până la stilul îndrăzneț al păpușii Barbie Totally Hair, care a apărut pe piață în 1992. Acest dispozitiv promite să întruchipeze stilul chic vintage al primului brand care a promovat empowerment-ul fetelor, la care se adaugă un strop de roz și, bineînțeles, un pic de strălucire.

Lars Silberbauer, Human Mobile Devices Chief Marketing Office, a declarat: „A venit oare momentul să înlocuim viața afișată în online cu viața reală și să luăm o pauză de la toate întreruperile provocate de notificări? Suntem încântați de parteneriatul cu Mattel, o companie care ne împărtășește angajamentul față de inovația cu rost și impactul pozitiv asupra societății.”

„Designul și inovația se află în centrul filosofiei Mattel. Și această ultimă colaborare reprezintă un nou pas înainte în această direcție. Lansarea Barbie x HMD promite să fie un moment captivant pentru fanii Barbie de toate vârstele. Suntem încântați să deschidem cortina și să îl dezvăluim lumii la Mobile World Congress”, a spus Ruth Henriquez, Head of Consumer Products, Publishing, and LBE, Mattel EMEA.

Telefoanele cu clapetă sunt îndrăgite pentru că oferă o soluție pentru digital detox într-o lume în care aproape patru din zece dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani (38%) se tem că petrec prea mult timp pe smartphone-ul lor. Numai în SUA, o treime din Generația Z încearcă în mod activ să limiteze timpul petrecut pe rețelele de socializare, iar teama de a nu rata ceva (FOMO) este în scădere .

Generația Z este singura generație al cărei timp zilnic petrecut pe rețelele sociale a scăzut în mod pozitiv din primul trimestru al anului 2021. Începând cu acest an, timpul petrecut vorbind cu prietenii online a scăzut cu 13%, în timp ce timpul petrecut alături de ei în persoană a crescut la 28% .

Telefoanele cu taste sunt din ce în ce mai populare, deoarece Gen Z și milenialii aleg să își limiteze timpul petrecut pe ecran pentru propria sănătate mintală. Auto-declarații „screenagers” au asaltat TikTok-ul cu mișcarea #bringbackflipphones, adunând 60,2 milioane de vizualizări .

Dar nu este doar o schimbare de generații, ci și o mișcare culturală. Marea tendință de deconectare, inițiată în 2021, capătă amploare pe măsură ce oamenii de toate vârstele caută echilibrul într-o lume din ce în ce mai digitală. Telefoanele cu taste revin în forță, HMD raportând că numai vânzările de telefoane cu clapetă au crescut de peste două ori în Europa (2022 vs. 2023) și se așteaptă la o creștere suplimentară în 2024.

Chiar și celebritățile se alătură trend-ului. De exemplu, cunoscutul actor canadian Michael Cera a optat să folosească permanent un telefon cu clapetă.

Arne Mathiasen, susținător al mișcării pentru telefoane cu taste, lucrează cu tinerii din Danemarca pentru a-i ajuta să se deconecteze și să se bucure de prezent. Până acum, a reușit să convingă peste 1500 de studenți să treacă de la un smartphone la un telefon cu taste. El a declarat: „Studenții mei iau parte la experimente în cadrul cărora trec la un telefon cu taste timp de zece zile. Studenții au observat că au purtat conversații mai des, s-au bucurat de un somn mai bun și au declarat că le-a scăzut nivelul de anxietate. Totul ține de echilibru; îmi place să le spun studenților mei: «Folosiți-vă smartphone-ul ca pe o tabletă, folosiți-l pentru ceea ce aveți nevoie, apoi puneți-l deoparte, nu vă pierdeți în el.»”

Mattel este o companie de jucării de top la nivel mondial și deține unul dintre cele mai puternice portofolii de francize de divertisment pentru copii și familie din lume. Portofoliul de mărci emblematice include Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, American Girl, Thomas & Friends, UNO, Masters of the Universe și MEGA.