Oferte speciale pentru modelele electrice BMW, la startul programului Rabla Plus

Cu BMW i4 eDrive35 cel mai accesibil model din gama BMW Seria 4 Gran Coupe şi BMW iX1 unul din cele mai accesibile modele SAV premium, marca are deja o ofertă deosebit de competitivă pentru automobile electrice premium. O dată cu începutul programului Rabla Plus, pentru un stoc limitat, BMW iX1 eDrive 20 şi BMW i4 eDrive sunt disponibile pentru un preţ special sau printr-un program de leasing operaţional cu rate foarte avantajoase.

BMW iX1 eDrive20, în baza unui stoc limitat şi susţinut de programul Rabla Plus, poate fi achiziţionat la un preţ de 39990 Euro cu TVA inclus. BMW i4 eDrive35 este disponibil pentru un preţ de 44444 Euro cu TVA inclus. Cele două modele dispun de un pachet de echipamente extins, ce includ cele mai noi versiuni ale sistemului de operare BMW iDrive. care include sistem de navigaţie BMW Live Cockpit Plus, aer condiţionat automat, Asistent Parcare cu sistem Reversing Assistant, precum și diferite funcții de control ale autoturismului cu ajutorul unui smartphone, jante de 18 inch.

Alternativ, cele două modele sunt disponibile prin pachete de leasing operaţional competitive. Pentru BMW iX1, cu o prima rată de 13,6% + 499 Euro cu TVA inclus, rata lunară este de numai 499 Euro cu TVA inclus. Aceasta include asigurările CASCO şi RCA, costuri de revizi, taxa de drum şi impozitul anual. Pentru BMW i4 valoarea ratei este de 549 Euro + TVA pentru un avans de 10% + 549 Euro cu TVA valoarea pentru prima rată.

BMW iX1 dispune de o baterie de înaltă tensiune cu o capacitate netă de 64,7 kWh. Un motor electric amplasat pe puntea din față generează un cuplu maxim disponibil instantaneu către roți de 247 Nm, alături de puterea maximă de 150 kW/204 CP. Modelul SAV compact accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 170 km/h. BMW iX1 eDrive20 permite încărcarea cu curent alternativ de până la 11 kW, ceea ce înseamnă a 0 la 100% din capacitate în 6,5 ore. Bateria poate fi încărcată folosind curent continuu cu o putere de până la 130 kW. Starea de încărcare a bateriei poate fi extinsă de la 10 la 80% în 29 de minute la o staţie de încărcare rapidă.

BMW i4 eDrive35 dispune de o baterie cu o capacitate netă de 66 kWh. Motorul antrenează în stilul specific BMW puntea spate şi oferă 286 CP şi 400 Nm pentru o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,0 secunde şi o autonomie WLTP evaluată la 483 km. Viteza maximă este limitată la 190 km/h, la fel ca în cazul BMW i4 eDrive 40. Folosind încărcarea rapidă DC, bateriile pot fi alimentate cu o putere de 180 kW şi, pe baza testelor iniţiale, proprietarii se pot aştepta să poată încărca bateria de înaltă tensiune de la 10% la 80% în doar 32 de minute.

BMW are o experienţă de peste 50 de ani în dezvoltarea de automobile electrice, cu proiecte dezvoltate de la finalul anilor ’60. După o serie de dezvoltări în serie limitată, compania a lansat în urmă cu mai bine de 10 ani primul automobil electric de serie mare al mărcii – BMW i3. Acum noile BMW iX1 şi BMW i4 dispun de generaţia a 5-a BMW eDrive, una din cele avansate soluţii de propulsie electrică de pe piaţă. Aceasta dispune de un motor sincron fără magnet permanent, cu un răspuns deosebit de rapid alături de funcţionare flexibilă cu mod de coasting adaptiv. Bateriile compacte de ultimă generaţie NMC811 asigură o densitate energetică competitivă care permite o integrare compactă.