Plin de inovaţii digitale, cu un interior spaţios care emană un sentiment premium şi, sub forma BMW i5, cu un sistem de propulsie electric pentru prima dată, noul BMW Seria 5 îşi întăreşte statutul de lider în clasa executive premium. Pentru membrii juriului de specialitate World Car Awards, a fost o apariţie remarcabilă în domeniul automobilelor de lux care şi-au sărbătorit debutul pe pieţele auto din lume în ultimele 12 luni. Prin urmare, un grup de specialişti internaţionali a decernat BMW Seria 5 titlul „World Luxury Car 2024”. Rezultatele au fost anunţate la începutul Salonului Auto Internaţional de la New York 2024, ca parte a unei ceremonii difuzate în întreaga lume prin intermediul serviciilor de streaming.

Succesul BMW Seria 5 a fost susţinut de evaluările efectuate în timpul testelor de către cei aproximativ 100 de jurnalişti auto din 30 de ţări care au alcătuit juriul. Aceste evaluări au fost apoi înregistrate în detaliu de către organizatorii World Car Awards. BMW Seria 5 a dominat concurenţa dintr-un segment cu 13 automobile de lux noi, cucerind juriul nu numai prin livrarea superioară a puterii de către portofoliul său de motoare termice electrificate, precum şi sistemul de propulsie electric, ci şi prin nivelurile ridicate de confort în călătorii pe distanţe lungi şi numeroase inovaţii digitale. „Suntem foarte încântaţi să primim acest premiu prestigios. Verdictul juriului internaţional arată că produsele noastre cu caracter puternic, cu calităţile lor tipice BMW, conving şi inspiră grupuri-ţintă pretenţioase din întreaga lume”, a declarat Bernd Körber, vicepreşedinte executiv BMW pentru management marcă şi produs şi companie conectată.

BMW Seria 5: electrificare constantă şi inovaţii digitale

BMW Seria 5 îşi manifestă caracterul progresist prin tehnologia sa de propulsie, serviciile digitale inovatoare, precum şi un design sportiv elegant, niveluri generoase de spaţiu în habitaclu, confort acustic optimizat şi o ambianţă premium progresivă pentru interior. Sistemele avansate de asistenţă, cum ar fi asistentul de autostradă şi asistentul activ de schimbare a benzii cu confirmare oculară, subliniază calităţile pe distanţe lungi ale BMW Seria 5. Cu sistemul de control/operare şi afişare BMW iDrive cu QuickSelect, ecranul central curbat BMW şi Asistentul Personal Inteligent BMW cu funcţionalitate extinsă la bord, i5 este configurat complet pentru interacţiunea utilizator-automobil prin intermediul controlului tactil şi al vorbirii naturale. Când maşina este staţionară, pasagerii BMW Seria 5 pot explora oferta extinsă de streaming video pe displayul central şi se pot bucura de o nouă formă de joc în maşină – de exemplu, pentru a folosi timpul când bateria de înaltă tensiune se încarcă.

Fiind un membru complet integrat al noii game de modele BMW Seria 5, BMW i5 oferă plăcerea de a conduce fără emisii la nivel local. Dinamica de condus şi eficienţa BMW i5 îşi au originile în tehnologia BMW eDrive din a cincea generaţie. Acesta cuprinde unităţi de propulsie foarte compacte şi baterii de înaltă tensiune cu o densitate de energie extrem de ridicată. În plus, cea mai recentă evoluţie a recuperării adaptive şi o combinaţie inteligentă între tehnologia pompei de căldură pentru încălzirea şi răcirea interiorului, sistemul de propulsie şi bateria de înaltă tensiune ajută maşina să atingă o autonomie de până la 582 de kilometri în WLTP. ciclu, în funcţie de model şi specificaţie. Unitatea de încărcare combinată (CCU) a BMW i5 permite încărcarea AC la o rată de până la 22 kW şi încărcarea DC până la 205 kW. Aceasta înseamnă că autonomia automobilului poate fi mărită cu până la 156 de kilometri în doar 10 minute atunci când este conectat la o staţie de încărcare rapidă.

Întregul portofoliu de motoare termice a fost electrificat şi el. O arhitectură de propulsie proiectată flexibil, care a fost deschisă diferitelor tehnologii încă de la început, permite noului BMW Seria 5 Sedan să fie oferit pentru prima dată ca model electric, cu sistem plug-in hybrid şi cu motoare pe benzină şi diesel foarte eficiente. Motoarele termice din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics dispun toate de cea mai recentă versiune a tehnologiei mild-hybrid 48V.

BMW câştigă titlul numărul nouă la World Car Awards

World Car Awards a fost creat acum 20 de ani pentru a fi alături de distincţiile naţionale şi regionale, ca o recunoaştere a inovaţiilor remarcabile şi a noilor produse de pe pieţele auto din întreaga lume. Anul acesta, premiile au fost decernate la cinci categorii pe lângă premiul general.

De-a lungul anilor, BMW a adunat opt victorii la World Car Awards. Unul dintre învingători a fost BMW Seria 7, care a fost încoronat World Luxury Car în 2016. În 2018, titlul „World Performance Car” a fost acordat BMW M5. Acest al nouălea titlu câştigat pentru producătorul de automobile premium bavarez este cel mai recent dintr-un lung şir de distincţii adunate de noul BMW Seria 5 în ultimele luni. De exemplu, versiunea electrică şi-a completat colecţia de trofee cu un total de patru premii „Maşina anului” în Norvegia, Danemarca, Italia sau Bulgaria.