Noul MINI Acema, la Expoziția Internațională de Automobile de la Beijing 2024

Fanii MINI pot aştepta cu nerăbdare cea de-a 18-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Automobile de la Beijing 2024. În perioada 25 aprilie – 4 mai, MINI va prezenta noua generaţie a noii familii MINI la Centrul Internaţional de Expoziţii China din Beijing. Ca parte a salonului auto din China cu tema „O nouă eră, noi automobile”, MINI sărbătoreşte premiera mondială a primului MINI Aceman. Cu un concept independent, electric, MINI Aceman ocupă poziţia dintre MINI Cooper şi MINI Countryman.

Împreună cu MINI Cooper electric în ambele niveluri de putere „E” şi „SE” şi MINI John Cooper Works Countryman ALL4 cu tracţiune integrală inteligentă, MINI prezintă gama noului său portofoliu de produse la Auto China 2024.

Auto China se desfăşoară la Beijing la fiecare doi ani din 1990. Pe o suprafaţă expoziţională de peste 200.000 de metri pătraţi, peste 700 de expozanţi îşi prezintă portofoliul în ceea ce este în prezent cea mai mare piaţă de automobile din lume.

MINI Cooper: emoţie maximă într-o amprentă minimă

Cu propulsie electrică, MINI Cooper este disponibil ca versiune Cooper E, dar şi cu performanţe şi autonomie mai mari sub forma Cooper SE. Împreună cu grila frontală octogonală, farurile rotunde emblematice definesc imaginea distinctivă a automobilului electric. Ca şi în cazul întregii familii de modele noi, patru linii de echipare a automobilului (Essential, Classic, Favoured, JCW Trim) sunt disponibile pentru MINI Cooper.

La Auto China 2024, MINI prezintă Cooper E în echipare Favored. Detaliile exterioare exclusive ale variantei de echipare sunt prezentate expresiv în Sunny Side Yellow, cu plafon contrastant şi capace ale oglinzilor în alb. MINI Cooper E impresionează prin puterea de 135 kW/184 CP şi prin accelerarea palpitantă fără întârziere. Bateria MINI Cooper E oferă o autonomie de 305 de kilometri în ciclul de testare WLTP, la o capacitate de 40,7 kWh. 28 de minute de încărcare la 75 kW sunt suficiente pentru a încărca bateria MINI Cooper E de la 10 la 80%.

Sentiment go-kart electrizant cu autonomie crescută

La MINI Cooper SE, livrarea spontană a puterii de 160 kW/218 CP oferită de motorul electric creează şi mai multe emoţii. Bateria de înaltă tensiune, cu o capacitate de 54,2 kWh, furnizează o autonomie de până la 402 de kilometri în ciclul de testare WLTP.

La Auto China 2024, MINI Cooper SE în British Racing Green aminteşte de succesele în curse ale predecesorului său clasic. În echipare Classic, suprafaţa textilă în două tonuri de negru şi albastru de pe bord şi uşi oferă un contrast elegant cu scaunele de înaltă calitate din vescin – piele artificială. Interiorul MINI Cooper se bazează pe noul limbaj de design Charismatic Simplicity al mărcii MINI.

Ecranul OLED rotund, bara caracteristică cu comutatoare şi volanul reproiectat caracterizează aspectul minimalist al cockpitului.

La standul său din Beijing, MINI prezintă şi Cooper SE în echipare John Cooper Works. Acoperişul roşu vine în contrast cu culoarea exterioară Legend Grey. Caracteristicile exclusive de design, cum ar fi difuzoarele distinctive în zonele din faţă şi din spate, grila radiatorului şi sigla JCW în negru lucios subliniază caracterul sportiv al echipării. În interior, scaunele sport JCW cu țesături multicolore şi piele sintetică neagră cu cusături roşii reflectă schema de culori a bordului şi a panourilor uşilor.

MINI John Cooper Works Countryman ALL4: versatilitate puternică chiar şi dincolo de drumurile asfaltate

Tot la Beijing: cel mai mare MINI. Cu tracţiune integrală ALL4 standard şi motor de înaltă performanţă, ce dezvoltă 221 kW/300 CP, MINI John Cooper Works Countryman ALL4 sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,4 secunde.

Tipice JCW, detalii Chili Red contrastant pe capacele oglinzilor, acoperiş şi încrustaţiile de pe prizele de aer, împreună cu nuanţa strălucitoare Midnight Black, accentuează sportivitatea modelului. Interiorul modelului MINI versatil oferă mult spaţiu. Aceasta înseamnă că până şi obiectele voluminoase pot fi transportate în portbagajul cu un volum de până la 1.450 de litri atunci când bancheta este rabatată.

Modurile MINI Experience sunt disponibile pentru experienţe de condus deosebit de captivante. Pe lângă elementele grafice specifice de pe ecranul OLED, fanii MINI pot experimenta întregul interior într-un mod nou prin grafice speciale de iluminare în diferite culori şi modele.

Fie că este MINI Cooper, MINI Aceman sau MINI Countryman – noua familie MINI combină plăcerea de a conduce tipică MINI cu tehnologii de condus eficiente şi numeroase opţiuni de personalizare.