Alfa Software: venituri cu 30,7% mai mari în 2023, profitul net crește cu 43,3%

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business în ascensiune din Transilvania, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai mari, și dacă vorbim în cifre concrete, ele depășesc 3,6 milioane de Euro. În plus, compania a înregistrat o accelerare a profitului net, mai mare cu 43,3% față de anul anterior, ce depășește, la rândul său, 1,33 milioane Euro.

„Pentru companiile românești, digitalizarea deja nu mai începe de la firul ierbii, ci s-a ajuns într-o etapă în care contează semnificativ personalizarea soluției ERP, viteza de adaptare a sistemelor la strategiile de creștere și înțelegerea efectivă a nevoilor fiecărui business. Aceste lucruri se văd și în rezultatele pe care le-am înregistrat în 2023, dar se și mențin în datele pe care le avem la finalul primului trimestru din acest an, când veniturile se mențin pe o tendință crescătoare, cu un plus de 20%”, declară Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Reprezentanții companiei consideră că nevoia acută de digitalizare a companiilor din România, esențială pentru a ramane relevante în piață la nivel de costuri, calitate și eficiență, dar și programele de digitalizare a IMM-urilor și lansarea E-Facturii sunt printre principalii factori ce accelerează digitalizarea și adopția soluțiilor ERP în piață.

„Printre principalele tendințe pe care le-am observat, atât anul trecut dar și în primele luni ale lui 2024, observăm o mai ușoară adopție a tehnologiilor noi, îmbrățișarea conceptului de companii paperless și alocarea unor bugete anuale ceva mai consistente pentru digitalizare”, adaugă Pavel.

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională, prin rețeaua de parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și personalizabile, care cresc randamentul business-urilor, prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are o experiență demonstrată de peste 15 ani.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru verticale majore de business precum: producție, construcții, servicii, transporturi, utilități și agricultură. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, Pehart Grup, Remat Holding, Remat Brasov, RematInvest.