BRCI implementează tehnologia de plăți instant în colaborare cu ASEE

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) devine a treisprezecea bancă din România care implementează modulul Absolut Instant Payments dezvoltat de ASEE România, începând cu luna iunie a acestui an. Acest lucru permite BRCI să participe la schema Plăți Instant a Transfond și oferă oportunitatea clienților băncii să efectueze, la orice oră, plăți în mai puțin de zece secunde, prin intermediul platformelor de mobile banking și internet banking.

„Aderarea Băncii Române de Credite și Investiții la serviciul Plăți Instant dezvoltat de Transfond, începând cu 17 iunie, subliniază angajamentul nostru de a furniza clienților servicii digitale de înaltă calitate, în conformitate cu tendințele europene. Totodată, în luna martie 2024, prin colaborarea cu ASEE, BRCI a lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), care permite clienților să verifice detaliile numelui beneficiarului și să identifice eventualele discrepanțe,” a declarat George Mihai, directorul general al BRCI.

Plățile instant permit transferul de fonduri în timp real între conturile bancare din România, asigurând astfel o mai mare flexibilitate și siguranță în tranzacțiile financiare. Schema de Plăți Instant a Transfond este un serviciu esențial pentru modernizarea infrastructurii de plăți din România, contribuind la creșterea eficienței și competitivității pieței financiare.

BRCI este una din cele mai tinere bănci din România, înființată la începutul anului 2014. Inițial cunoscută sub numele de Banca pentru Mica Industrie și Liberă Inițiativă – Mindbank SA a funcționat sub această denumire până în 2006, ulterior devenind ATE Bank România. Ca urmare a schimbării acționariatului în 2013, a luat naștere Banca Româna de Credite și Investiții, iar în anul 2020 investitorul Gupta Sanjeev a devenit acționarul majoritar al instituției financiare, având în prezent o deținere de 99,74% din capitalul social.

BRCI se adresează IMM-urilor, companiilor mari și instituțiilor financiare, cu focus pe tehnologie digitală avansată și soluții tranzacționale la distanță pentru accesibilitate și livrare rapidă a produselor și serviciilor din portofoliu.

„Parteneriatul cu Banca Română de Credite și Investiții nu doar că ne permite să ne demonstrăm expertiza tehnologică și să ne consolidăm poziția pe piața locală, dar și să contribuim activ la transformarea digitală a sectorului bancar din România, prin extinderea și consolidarea prezenței noastre pe piața soluțiilor de plăți instant”, a spus Alina Enache, sales manager Banking Business Unit, ASEE România.

Banca Română de Credite și Investiții își propune să își consolideze prezența pe piața din România, iar printre principalele sale obiective strategice, pentru următorii 2 ani, se numără creșterea activității pe zona IMM și corporate și optimizarea operațiunilor prin implementarea unor noi instrumente digitale care vor fi disponibile clienților din România și spațiul european.

ASEE este furnizor de soluții IT pentru sectorul financiar din regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, inclusiv soluții de plăți, sisteme bancare și tehnologii avansate, contribuind la transformarea digitală a instituțiilor financiare. Grupul operează în 23 de țări și are aproape 4.000 de angajați. ASEE operează pe piața din România de 19 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 250 de milioane de lei. ASEE în România este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară.