tbi bank a decis să reinvestească întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane de euro.

Profitul tbi pentru primele șase luni ale anului 2023 a fost deja capitalizat în urma unei aprobări obținute de la Banca Națională a Bulgariei la sfârșitul anului 2023. Acum, acționarii tbi bank au decis, de asemenea, să reinvestească și profitul din a doua jumătate a anului 2023, pentru a susține creșterea viitoare.

tbi a raportat rezultate financiare record în 2023, cu un avans al profitului net de 17% și o creștere impresionantă de aproape 40% a activelor totale – cea mai mare dintre toate băncile de pe piața bulgară. În 2023, tbi bank a deservit cererile a 1,6 milioane de clienți unici (de două ori mai mult decât în 2022) în cele trei piețe principale ale sale – Bulgaria, România și Grecia, acordând aproximativ 750 000 de credite în valoare de aproape 1 miliard euro (creștere anuală de 30%).

„Suntem bucuroși să vedem angajamentul ferm al acționarilor noștri față de creșterea viitoare a afacerii noastre. Prin capitalizarea profitului nostru din 2023, oferim o bază stabilă pentru a încuraja extinderea noastră pe piețele pe care activăm. Vom continua să investim în îmbunătățirea constantă a produselor și serviciilor noastre pentru a face viața clienților noștri mai ușoară”, spune Petr Baron, CEO.

𝐭𝐛𝐢 bank este o bancă challenger din Europa de Sud-Est și lider regional în domeniul soluțiilor de plată alternative, care a îmbinat serviciile de finanțare și cele de shopping pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților. Banca se concentrează pe sprijinirea comercianților în vederea dezvoltării afacerilor, precum și pe oferirea de produse și servicii financiare menite să ușureze viața consumatorilor.

În prezent, este activă în Bulgaria, România, Grecia, Germania și Lituania. Prin diverse canale digitale și parteneriate de încredere cu peste 26 000 de comercianți, 𝐭𝐛𝐢 are o bază de peste 2 milioane de clienți și a acordat aproape 750 000 de credite în 2023. Modelul său de afaceri și abordarea axată pe client au dus la transformarea sa în cea mai profitabilă și eficientă bancă din regiune.