MINI Cooper a fost anunţat ca The Sun’s Car of the Year 2024 la ceremonia anuală de decernare a premiilor găzduită de renumita publicaţie.

Lansat la începutul acestui an, MINI Cooper a fost apreciat atât pentru tehnologiile inovative, cât şi pentru manevrabilitate emblematică, astfel că redactorul de specialitate Rob Gill a comentat: „Fără îndoială, MINI Cooper este noua achiziţie preferată din mintea şi inimile noastre. Mai clasic în interior şi în exterior, cu o abordare «less is more», iar acel ecran tactil de dimensiunea unei farfurii are aceeaşi tehnologie de ultimă oră ca un BMW de 100.000 lire sterline. Extrem de distractiv de condus, aşa cum a fost întotdeauna”.

Juraţii au continuat să complimenteze producţia de automobile din Marea Britanie. „Cireaşa de pe tort este că MINI este un erou de acasă. Motoarele pe benzină sunt fabricate la uzina BMW Group din Hams Hall, panourile caroseriei la Swindon, iar totul este asamblat la uzina MINI din Oxford. Inginerie britanică la cel mai bun nivel”, a continuat Gill.

Victoria se bazează pe un an de succes pentru marcă, lansând o generaţie complet nouă de modele în întreaga familie MINI. Cu un design exterior curat, un ecran OLED circular ca premieră mondială şi materiale interioare noi inovatoare, MINI Cooper este simbolul reimaginat.

Comentând victoria, Federico Izzo, directorul MINI UK şi Irlanda, a declarat: „2024 a fost un an fantastic pentru marca MINI, introducând o familie de modele complet nouă în ultimele 12 luni. Să luăm acasă foarte râvnitul premiu Maşina Anului pentru noul MINI Cooper este o onoare şi suntem recunoscători celor de la The Sun pentru că recunosc în continuare sentimentul de bine pe care îl oferă condusul unui MINI”.