BMW Group şi Tata Technologies vor să creeze un hub de dezvoltare software şi IT cu locaţii în Pune, Bangalore şi Chennai

BMW Group şi Tata Technologies, o companie globală de inginerie de produse şi servicii digitale, au anunţat că au semnat un acord pentru formarea unui joint-venture cu scopul de a crea un hub de dezvoltare software şi IT cu locaţii în Pune, Bangalore şi Chennai (India). Principalele activităţi de dezvoltare şi operaţiuni vor fi stabilite în Bangalore şi Pune. În Chennai, accentul va fi pus pe soluţiile IT de afaceri. Executarea acordului de joint-venture este supusă revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante.

Întruchipând mesajul „Creat în India pentru lume”, joint-venture-ul va valorifica competenţa în inginerie digitală şi portofoliul de talente ale Tata Technologies din India pentru a contribui la extinderea strategică a BMW Group prin capacităţi de codificare software în huburile IT globale şi operaţiuni 24/7. Joint-venture-ul se va concentra pe dezvoltarea strategică de software, inclusiv soluţii pentru Software-Defined Vehicle (SDV)*. În software auto, accentul se va pune pe condusul autonom, infotainment şi serviciile digitale. În IT de afaceri, accentul va fi pus pe digitalizarea şi automatizarea dezvoltării, producţiei şi vânzărilor de produse. La înfiinţarea acestui joint-venture, 100 de profesionişti instruiţi şi experimentaţi ai TATA Technologies vor asigura o contribuţie solidă şi imediată la proiectele software. Este posibil ca joint-venture-ul să crească rapid până la un număr de câteva mii în următorii ani.

Christoph Grote, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru arhitectură software şi E/E, a declarat: „Colaborarea noastră cu Tata Technologies va accelera progresul nostru în domeniul vehiculelor definite de software. În comparaţie internaţională, India se mândreşte cu un număr mare de talente cu abilităţi remarcabile de software, care pot contribui la competenţa noastră software. Dezvoltarea software-ului pentru vehicule pentru BMW Group înseamnă lucrul cu procese şi instrumente de primă clasă, care, la rândul lor, oferă inginerilor de software indieni şansa de a modela experienţe auto premium de ultimă generaţie în domenii viitoare, cum ar fi condusul foarte automatizat şi inteligenţa artificială”.

„Extinderea huburilor internaţionale DevOps s-a dovedit în mod clar a fi un model de succes pentru BMW Group”, a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT. „Prin urmare, sunt extrem de încântat că am găsit un partener tehnologic puternic şi valoros în Tata Technologies şi că acum ne extindem amprenta în India.”

Comentând despre colaborare, Warren Harris, director executiv şi director general al Tata Technologies, a declarat: „Colaborarea cu BMW Group demonstrează angajamentul nostru de a furniza soluţii de top în software-ul auto şi inginerie digitală clienţilor din întreaga lume. Aliniaţi cu viziunea noastră de a proiecta o lume mai bună, suntem încântaţi să aducem competenţa noastră în prim-plan, ajutând BMW Group în proiectarea de produse premium, oferind experienţe digitale extraordinare pentru clienţii lor şi propulsând călătoria sa de transformare digitală în IT de afaceri”.

Nachiket Paranjpe, preşedinte pentru vânzări de automobile la Tata Technologies, a comentat: „În peisajul auto în evoluţie, călătoria către vehicul definit de software reprezintă o schimbare esenţială în software-ul auto şi metodologiile de dezvoltare a automobilelor. Vom valorifica cunoştinţele noastre profunde în domeniu şi expertiza SDV(*) pentru a colabora cu BMW Group pentru a construi automobile care nu sunt doar avansate din punct de vedere tehnologic, ci oferă experienţe excepţionale consumatorilor de pe tot globul”.

Această colaborare între Tata Technologies şi BMW Group reprezintă o viziune comună a inovaţiei şi excelenţei în inginerie auto şi soluţii digitale.

Extindere constantă, orientată către cerere, a competenţei software la nivel mondial

Datorită distribuţiei globale a huburilor software ale BMW Group, software-ul este dezvoltat şi integrat în timp real în cloud non-stop. Echipa globală de dezvoltare pentru software pentru vehicule creează deja până la 140.000 de versiuni de software pe zi pentru întregul software ECU (1 build = 1 modificare/creare a codului sursă care poate fi executată în software-ul automobilului, inclusiv testarea automată).

BMW Group şi-a început propria dezvoltare software pentru automobile în urmă cu peste 20 de ani. De atunci, şi-a extins continuu reţeaua globală de echipe de dezvoltare atât pentru software auto, cât şi pentru soluţii IT de afaceri. De câţiva ani, huburile IT şi software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia (Joint Venture Critical TechWorks) şi China (LingYue Digital IT Co. Ltd. şi BA TechWorks) au consolidat competenţa în software a producătorului premium. Combinarea în mod sinergic a software-ului pentru medii digitale auto şi IT de afaceri, conform principiului DevOps, oferă avantaje majore, în special atunci când vine vorba de backend şi dezvoltarea şi operarea aplicaţiilor. În total, peste 9.400 de oameni lucrează în dezvoltarea IT şi software pentru BMW Group şi joint-venture-urile sale din întreaga lume, iar compania continuă să-şi dezvolte competenţe succesiv şi bazate pe cerere.

Recent, BMW Group a anunţat semnarea unui contract de joint-venture cu privire la înfiinţarea unui nou hub IT şi software la Cluj-Napoca (România). În viitor, acest joint-venture va oferi servicii de dezvoltare pentru IT de afaceri în Europa, inclusiv dezvoltarea de software pentru resurse umane, producţie, vânzări şi BMW Group Financial Services. Și în acest caz, acest contract este încă supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile competente.