Noul automobil Defender OCTA atinge niveluri superioare de performanță

Defender, marca original britanică special creată pentru aventură, se va extinde în 2024 cu un nou model – erou, cu performanțe excelente pe teren accidentat: noul Defender OCTA.

Noul Defender vârf de gamă va fi cel mai rezistent, mai capabil și mai luxos model disponibil, cucerind noi teritorii pentru marcă.

Mark Cameron, director general Defender, a declarat: Defender a fost întotdeauna sinonim cu performanțele pe teren accidentat, cu o linie genealogică care pornește de la Seria 1, din 1948. Noul Defender OCTA va duce aceste calități la un alt nivel, cu o ținută impunătoare, tehnologie inovatoare și atenție minuțioasă la detalii. Cu performanțe uimitoare și o atitudine nouă extrem de îndrăzneață, modelul va permite clienților să trăiască aventuri epice, în condiții de lux sporit.”

Defender OCTA va beneficia de un motor V8 Twin Turbo pe benzină cu sistem mild-hybrid și de suspensie pneumatică 6D Dynamics de înaltă clasă, care vor oferi performanțe excelente pe orice fel de suprafață de rulare.

Disponibilă pentru prima dată pe modelul Defender, suspensia 6D Dynamics va conferi modelului Defender OCTA capabilități, confort și performanțe de înalt nivel, pe șosea şi pe teren accidentat.

Tehnologia hidraulică interconectată 6D Dynamics dispune de un sistem inovator de control al tangajului și ruliului, care oferă modelului Defender OCTA o stabilitate maximizată în timpul accelerării, frânării și abordării virajelor, maximizând în același timp cursa suspensiei și articulația punților, în cele mai dificile condiții de teren accidentat.

Păstrând atuurile de lux ale vehiculului, numele OCTA al noului model este inspirat de forma diamantului – cea mai dură substanță naturală existentă pe Pământ, renumită pentru raritatea sa.

Defender OCTA va beneficia de o siglă special creată pentru acest model, reprezentând un diamant. Această siglă se regăsește pe o serie de componente interioare și exterioare, inclusiv sub forma unui diamant negru lucios într-un disc de titan prelucrat și sablat, pe fiecare panou cu Signature Graphic. Titanul a fost ales, de asemenea, pentru robustețea și rezistența de care dă dovadă în starea sa naturală.

Mark Cameron a adăugat: „Numele și semnătura grafică Defender OCTA sunt reprezentative pentru puterea, rezistența și atractivitatea vehiculului – inspirate de caracteristicile unui diamant. În special noua semnătură grafică are o semnificație deosebită, deoarece va fi prima dată când va apărea pe Defender – și va identifica pe viitor toate modelele emblematice Defender.”

Defender OCTA va trece prin cel mai complex proces de testare din istoria modelului Defender, de la zăpada și gheața din Suedia până la deșertul din Dubai, de la asfaltul circuitului de la Nürburgring la ținuturile stâncoase din Moab.

Marca Defender reprezintă în același timp moștenirea Land Rover – o marcă de încredere care înseamnă 75 de ani de experiență în tehnologie și capabilități de excepție în teren accidentat.

Defender este proiectat și fabricat în Marea Britanie și distribuit în 121 de țări. Face parte din gama de mărci JLR, alături de Range Rover, Discovery și Jaguar.

În avans lansarii sale oficiale din cursul acestui an, clienții vor fi invitați să participe la prezentări globale exclusive, parte a evenimentelor Defender Elements. Publicul interesat să se înregistreze pentru lansarea în premieră a modelului Defender OCTA este invitat să contacteze cel mai apropiat distribuitor autorizat.