Compania de asigurări PIB Group și STEIN Bestasig se asociază pentru operațiuni de fuziuni și achiziții

PIB Group Limited (PIB), în demersul său strategic de a deveni unul dintre cei mai importanți intermediari de asigurări independenți și diversificați din Europa, își extinde activitatea în România prin asocierea cu STEIN Bestasig Insurance Broker (STEIN Bestasig), unul dintre cei mai cunoscuți brokeri de asigurări din țară. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru PIB Group, marcând prima sa incursiune pe piața de asigurări românească.

Intrarea pe piața din România reflectă angajamentul PIB de a se extinde geografic și de a construi un business de top la nivel pan-european în domeniul distribuției de asigurări. De la înființarea sa, în 2015, și până în prezent, PIB a încheiat cu succes aproximativ 100 de tranzacții de tip M&A în Europa de Vest și Polonia. STEIN Bestasig va coordona strategia de expansiune a PIB pe piața românească, având ca țintă preluarea a cel puțin 20 de brokeri de asigurări din România prin fuziuni și achiziții.

„Sunt încântat să urez bun venit în echipa noastră companiei STEIN Bestasig, un jucător major în industria de brokeraj de asigurări din România. Acest parteneriat marchează începutul expansiunii grupului PIB în Europa de Sud-Est, o regiune cu un potențial extraordinar de creștere. A fost o plăcere să facem cunoștință cu Dante Stein și întreaga sa echipă. Rata de retenție a clienților și performanțele impresionante ale companiei subliniază calitatea produselor și serviciilor oferite. Mă bucur să susțin eforturile echipei STEIN Bestasig pe drumul către succes”, declară Onno Janssen, CEO PIB Group Europa.

Cu aproape 20 de ani de experiență în domeniul brokerajului de asigurări, STEIN Bestasig furnizează servicii profesioniste unei baze extinse de clienți corporativi. Compania se diferențiază pe piață atât prin abordarea orientată către clienți, cât și prin expertiza deținută în gestionarea riscurilor și a produselor de asigurare complexe. Compania este specializată într-o gamă largă de produse de asigurare, cu accent pe asigurările de incendiu și de proprietate. Portofoliul său diversificat include, de asemenea, asigurări pentru dezastre naturale, sănătate, vehicule auto și diverse tipuri de răspundere civilă. Dante Stein și echipa sa de management vor continua să conducă afacerea în această nouă fază de dezvoltare.

Prin intermediul parteneriatului cu PIB Group, STEIN Bestasig va avea acces la o gamă extinsă de produse și servicii de asigurare pentru clienții săi, va beneficia de o capacitate de negociere mai mare cu asiguratorii, dar și de noi perspective și bune practici în domeniu, datorită colaborării strânse cu brokerii grupului. În plus, angajații companiei vor avea la dispoziție oportunități diversificate de dezvoltare personală și profesională.

Dante împreună cu fratele său, Ricky, și partenerul său de business, Grigore Ștefanache, vor colabora împreună cu PIB Group pentru a explora oportunități de fuziuni și achiziții pe piața românească.

„Ceea ce ne-a atras către PIB Group a fost oportunitatea de a ne alia cu un grup de referință în domeniul asigurărilor în Marea Britanie și în Europa. Această colaborare ne permite să îmbunătățim și mai mult calitatea serviciilor și produselor oferite clienților noștri. De asemenea, profesionalismul, bunăvoința echipei PIB, precum și rapiditatea cu care s-a finalizat tranzacția, ne-au convins că aceasta este familia potrivită pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre”, afirmă Dante Stein, Managing Director, STEIN Bestasig Insurance Broker.

În mai puțin de 8 ani, PIB Group a ajuns la venituri din comisioane de 400 mil EUR (în anul financiar 2022) și peste 3,800 de angajați, devenind astfel, compania cu cea mai dinamică creștere din Europa. Compania are prezență internațională, activând în țări precum Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda și Italia. Grupul are în curs de achiziție mai multe companii, inclusiv pe piețe noi.

STEIN Bestasig este un broker de asigurări independent cu aproape 20 de ani de experiență, specializat în găsirea celor mai bune soluții de asigurare pentru clienții comerciali. Compania și-a construit succesul pe piața asigurărilor din România atât prin expertiza vastă în domeniu, cât și prin relațiile strânse de colaborare dezvoltate cu principalele companii de asigurări.

Susținut de firme de private equity de renume internațional, precum Apax Funds și The Carlyle Group, Grupul PIB este un intermediar în asigurări independent, dinamic și diversificat care s-a extins rapid, atât prin achiziții, cât și prin creștere organică. De la lansarea sa în 2015, PIB a înregistrat o creștere impresionantă, prin achiziționarea de companii și recrutarea de personal cu experiență în domeniul asigurărilor. Grupul oferă acces la echipe de specialiști, alături de o gamă variată de produse și servicii, având birouri operaționale în Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda, Italia și România.