Bateria de mare capacitate a smartphone-ului, considerată o dotare esențială de către români – studiu Xiaomi

36,3% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie 2024, pe un eșantion de 1.690 respondenți.

Dincolo de utilizatorii intensivi, care depășesc 7 ore pe zi, cei mai mulți dintre respondenți, 44,2%, folosesc activ smartphone-ul timp de 4-6 ore pe zi, în timp ce pentru alți 18% sunt de ajuns 1-3 ore de utilizare zilnică. Doar 1,5% din respondenți se rezumă la mai puțin de o oră de utilizare a smartphone-ului, în fiecare zi.

Apelarea și trimiterea de mesaje este modul principal de folosire a smartphone-ului (81,4%), la strânsă concurență cu rețelele sociale (81,1%). Top 5 al activităților derulate pe smartphone este completat de navigarea online (77,5%), e-mail-uri (74,5%) și realizarea de fotografii și clipuri (71,8%).

Dacă bateria de mare capacitate este esențială pentru 71% dintre români, sistemul de operare primează pentru 66,9% dintre aceștia, urmat de fiabilitate (66,6%), camera performantă (63,3%) și display-ul de calitate (58,9%).

Recent, Xiaomi a lansat în România noul model Xiaomi 14, ce răspunde preferințelor manifestate de respondenții sondajului: Xiaomi 14 dispune de o configurație completă cu trei camere, oferind o experiență fotografică echilibrată, acoperind o gamă focală extinsă de la 14mm la 75mm.

Xiaomi 14 a fost proiectat cu lentile optice Leica Summilux cu o diafragmă actualizată ƒ/1.6 pe camera principală, iar rezoluția camerei ultra-wide Leica de 14 mm a fost crescută la 50 MP, oferind în același timp apreciata lentilă telefoto flotantă Leica de 75 mm, cu o distanță minimă de focalizare de doar 10 cm.

În ceea ce privește display-ul, Xiaomi 14 are un ecran AMOLED CrystalRes de 6,36″ 1.5K (2670 x 1200). Densitatea pixelilor ecranului a fost îmbunătățită la 460 ppi, oferind mai multe detalii ca niciodată. Cu o luminozitate maximă remarcabilă de 3000 de nits, culorile sunt vibrante, iar imaginile rămân clare chiar și sub lumina directă a soarelui. În plus, rata sa de refresh variabilă, cuprinsă între 1 și 120 Hz, garantează o experiență de vizualizare fluidă și fără probleme în diverse activități, inclusiv navigare, citire și jocuri.

Seria Xiaomi 14 integrează procesoare de ultimă generație, îmbunătățiri semnificative în tehnologia de răcire și o autonomie extinsă a bateriei, culminând cu o experiență optimizată pentru utilizatori.

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe piața principală a Bursei de Valori din Hong Kong la data de 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de consum și de producție inteligentă, cu smartphone-uri și dispozitive inteligente conectate printr-o platformă Internet of Things (IoT) ca element central.

Pornind de la viziunea „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovația, experiența de utilizatre de înaltă calitate și eficiența operațională. Compania construiește constant produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a le permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin tehnologie inovatoare.

Xiaomi este una dintre companiile de top producătoare de smartphone-uri, cu livrări globale de smartphone-uri care se clasează printre primele trei, iar numărul lunar mediu de utilizatori activi la nivel global (inclusiv smartphone-uri și tablete) a ajuns la 641,2 milioane în decembrie 2023. De asemenea, compania a dezvoltat platforma de consum AIoT (AI+IoT) lider mondial, atingând aproximativ 739,7 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-uri, laptopuri și tablete) la 31 decembrie 2023.

În octombrie 2023, Xiaomi și-a actualizat strategia la ecosistem inteligent „Human × Car × Home”, care îmbină perfect dispozitivele personale, produsele pentru case inteligente și mașinile. Xiaomi se concentrează întotdeauna pe aspectul uman și se angajează să ofere experiențe cuprinzătoare și mai bine conectate. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, Xiaomi a fost inclusă pe lista Fortune Global 500 pentru al cincilea an consecutiv, clasându-se pe locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.